[vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_single_image image=”24284″ img_size=”full”][vc_column_text]Eram în maşină. Parcasem cu fața spre trei tomberoane de gunoi. Cum vorbeam la telefon, am zăbovit, uitându-mă la “priveliştea” prea puțin plăcută.
Deodată, a apărut un bărbat de vreo 50 de ani. Prost îmbrăcat, zdrențuit şi murdar. Un cerşetor sau poate un om fără adăpost…m-am gândit. S-a dus la tomberoane şi a început să caute prin gunoi. Aduna hârtii şi cartoane. Le aşeza una peste alta, ordonat. Le lega apoi cu o un capăt de sfoară şi începea să clădească alt pachet.
Senzația mea de la început, de respingere sau poate de apărare a început să se schimbe. M-am gândit: “Iată o persoană care reciclează. Bravo lui! Poate vinde hârtia, sau poate se încălzeşte cu ea, dându-i foc.”
Am continuat să îl urmăresc din priviri. Încă vorbeam la telefon.
Brusc, a luat ceva din gunoi şi a aruncat pe jos. Pe asfaltul parcării. Chiar în mijloc, unde nu erau maşini. Am gândit imediat: “Ce urât! Oare de ce face asta? Mizerie…”
A repetat gestul de câteva ori. Arunca mâncare! Bucăți de pâine şi covrigi!
Am presupus că era furie. Că făcea acest gest din cauză că el suferea, poate, de foame, iar alții aruncă alimentele la gunoi. Dar mă înşelam!
Pe locul unde se risipiseră pe jos bucăți de pâine şi firmituri s-au adunat imediat o mulțime de porumbei. În două-trei secunde. Ca şi cum ar fi fost chemați.
Şi am înțeles, în sfârşit!
Porumbeii ştiau! Erau obişnuiți cu acel act dezinteresat de iubire, caritate şi grijă. Probabil că îl aşteptau în fiecare zi pe acel bărbat, ca să fie hrăniți.
Am înțeles atunci că iubirea necondiționată şi bunătatea este prezentă acolo unde nici nu te aştepți. Am văzut că unei persoane flămânde şi fără adăpost îi pasă mult de ceilalți: caută în gunoi cu demnitate şi hrăneşte alte suflete nu doar cu firmituri, ci şi cu dragoste.
Am învățat că noblețea sufletului nu ține cont de circumstanțe exterioare.
Că aparențele înşală! Că ne grăbim să judecăm!
AM VĂZUT CU OCHII MEI abundența pe care universul o oferă mereu: iubirea şi generozitatea sunt peste tot. Doar să fii atent ca să le observi![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-blog”][/vc_column][/vc_row]